Cabinet Oftalmologic OPTIKON PLUS

cabinet oftalmologic PloiestiCabinet Oftalmologic OPTIKON PLUS va sta la dispozitie cu servicii profesionale si aparatura moderna pentru a depista eventualele afectiuni ocular de care suferiti.

DETERMINARE DIOPTRII
Determinarea dioptriilor reprezinta etapa o importanta in procesul de prescriere a ochelarilor de vedere. In cadrul cabinetului oftalmologic OPTIKON PLUS acest proces are loc dupa discutia prealabila cu medicul specialist. Colaboram cu medici oftalmologi experimentati, pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de bune servicii. Dioptriile sunt determinate computerizat, cu ajutorul unui aparat de ultima generatie numit AUTOREFRACTOMETRU. Odata incheiat procesul de determinare a dioptriilor urmeaza alegerea si prelucrarea lentilele si ramelor viitorilor dumneavoastra ochelari de vedere.

TENSIUNEA OCULARA
Tensiunea oculara reprezinta presiune din interiorul globului ocular. Evaluata in milimetri coloana de mercur, tensiunea oculara are valoarea normal situata intre 10 si 20 milimetri coloana de mercur. Cu ajutorul unui aparat modern, denumit TONOMETRU, echipa OPTIKON PLUS poate determina cu precizie valoarea tensiunii ocular. Tensiunea oculara inregistreaza valori mari in cazul persoanelor care sufera de glaucom.

EXAMENUL FUNDULUI DE OCHI
Examenul fundului de ochi este practicat pentru a diagnostica afectiuni ale retinei si ale coroidei, membrana lipita de retina. De asemenea, medicul pot observa gradul de vascularizare a retinei, stare care indica o serie de afectiuni oftalmologice. Examenul fundului de ochi este realizat cu ajutorul aparatului denumit OFTALMOSCOP care serveste la examinarea centrului retinei, a papilei si a maculei. Pe langa afectiunile oftalmologice, examenului fundului de ochi poate depista si eventuale semne ale hipertensiunii, diabetului, ale unor infectii sau intoxicatii.

CAMP VIZIUAL
Campul vizual reprezinta lumea inconjuratoare vazuta cu fiecare ochi in parte, iar intinderea sa este exprimata in grade. Un camp visual mult ingustat ne afecteaza grav activitatile cotidiene, putand duce la producerea de accidente sau de probleme de orientare. Aparatul care ajuta la examinarea campului vizual se numeste PERIMETRU. Acest echipament studiaza sensibilitatea ochiului la lumina pentru fiecare zona din campul vizual. Cu ajutorul acestui examen se poate face si o depistare precoce a glaucomului.

cabinet oftalmologic Ploiesti

BIOMICROSCOPIE OCULARA
Apeland la biomicroscopia oculara, medicul oftalmolog poate examina microscopic polului anterior al ochiului, vitrosului si polul posterior, prin realizarea de sectiuni optice ale mediilor oculare.Examenul se realizeaza cu ajutorul BIOMICROSCOPULUI. Acest aparat reda o imagine marita a mediilor oculare, apropiata de cele din histologie. In urma acestui examen sunt depistate leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, examenul camerei anterioare, al irisului, pupilei si cristalinului. In plus, biomicroscopia permite evaluarea grosimii si a profunzimii tesuturilor care alcatuiesc ochiul.

OCHELARI DE VEDERE
Ochelarii de vedere au ca principal rol corectia viciilor de refractive si crearea unei imagini clare pentru persoana care ii utilizeaza. De asemenea, foarte important este faptul ca ochelarii de vedere reprezinta un accesoriu care ne completeaza imaginea si de aceea trebuie alesi cu grija si in urma unei discutii prealabile cu un specialist in domeniu. Alesi corect, ochelarii de vedere pot oferi o nota pozitiva infatisarii, conferind eleganta si personalitate. Secretul sta in alegerea ramelor care sa fie potrivite formei fetei, nuantei parului, dar si tendintelor impuse de moda. Pe langa forma, un alt aspect important este culoarea ramelor. Va recomandam ca nuanta ochelarilor de vedere sa fie in contrast cu nuanta parului, a ochilor sau cu nuantele hainelor pe care le purtati de obicei.

In cadrul cabinetului de optica OPTIKON PLUS din Ploiesti puteti gasi ochelari clasici, de inspiratie vintage, sport sau casual. In functie de tipul de afectiune oculara de care suferiti, ochelarii de vedere pot fi:

  • ochelari de vedere pentru aproape
  • ochelari de vedere pentru distanta
  • ochelari de vedere bifocali, folositi atat pentru aproape, cat si pentru distant.
  • ochelari vedere

OCHELARI DE SOARE
Expunerea neprotejata la soare sau la lumina intensa poate provoca afectiuni oculare ireversibile. De aceea avem nevoie de ochelari de soare care sa ne protejeaza ochii de radiatile solare intense care apar in anumite situatii. Recomandam purtarea ochelari de soare adecvati in timpul activitatilor in aer liber, mai ales in zonele cu suprafete reflectorizante, precum: zapada, nisip sau apa. Calitatea de baza a ochelarilor de soare este filtrul UV, elementul care protejeaza ochii de razele puternice ale soarelui. Acesta este un tratament special, ce se aplica pe suprafata lentilelor pentru protectia ochilor impotriva radiatiilor ultraviolete.
- 0 - acest tip de filtru este aplicat ochelarilor de soare estetici si ofera protectie foarte redusa impotriva radiatiilor
- 1 si 2 - sunt filtre cu diminuare redusa si medie a intensitatii luminoase
- 3 - acest filtru este folosit in medii cu radiatie solara intensa
- 4 - acest tip de filtru este folosit in conditii de radiatii solare foarte intense, amplificate de apa, gheata, zapada sau altitudine. Ochelarii de soare cu filtru UV 4 nu trebuie folositi in timpul condusului auto.

cabinet oftalmologic Ploiesti

Puteti testa calitatea ochelarilor de soare tinandu-i la distanta si urmarind, printr-una dintre lentile, un reper. Daca imaginea se distorsioneaza atunci cand miscati ochelarul de jos in sus sau de la stanga la dreapta inseamna ca lentila este imperfecta si astfel nu are calitatea de a va proteja vederea de radiatiile nocive.

LENTILE DE OCHELARI
Pentru ca vederea dumneavoastra sa fie desavarsita, echipa Optikon Plus va pune la dispozitie o gama variata de lentile pentru ochelari. Apeland la serviciile noastre, va vom ajuta sa faceti alegerea potrivita atat stilului dumneavoastra de viata, cat si necesitatilor optice.

OPTIKON PLUS va ofera:

  • lentile fotocromatice simple si cu tratament antireflex
  • lentile subtiate
  • lentile bifocale
  • lentile progresive
Localizare Cabinet Oftalmologic OPTIKON PLUS
Galerie Cabinet Oftalmologic Ploiesti